• DR. VÖLNER PÁL (Fidesz): Köszönöm szépen. Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Ház! Tisztelt Államtitkár Úr! A kormány 2010-ben hozzálátott a hazai vasúti közlekedés tekintélyének visszaállításához. Tette ezt abból a felismerésből, hogy az ország növekedési pályára való visszaállítása nem lehetséges versenyképes vasúti közlekedés nélkül. Az eredmények pozitívak, hiszen a korábban drasztikusan csökkenő vasúti utasforgalom 2010 után ismét folyamatosan növekszik. Ezért is nagy örömmel hallottam idén ősszel a vasútfejlesztéssel kapcsolatos további tervekről és lépésekről. Október 16-ától négy új motorvonat állt forgalomba a budapesti agglomerációs közlekedésben, amelyet heteken belül újabb három követ. A bővítés folytatódik. 2015 végéig közel 50 motorvonat kerül forgalomba.A tervezett járműtípusok eddig is szerepeltek a hazai állományban, és bizonyították hatékonyságukat, hiszen az érintett vonalakon akár 12 százalékkal is nőtt az utasforgalom, nem mellesleg 7 milliárd forint értékű villamos energiát takarítottak meg.A hamarosan érkező szerelvények az egész ország számára könnyítik meg a közlekedést. Budapest és környéke, valamint a Sopron, Szombathely, Szentgotthárd és a győr-soproni területek után a most érkező vonatok Debrecen, Nyíregyháza, Füzesabony, Miskolc, Szentes, Kunszentmiklós, Lajosmizse legfőbb vonalain kerülnek forgalomba. Néhány hete pedig a MÁV saját fejlesztésű IC-kocsijai álltak forgalomba; ez külön is kiemelendő, mivel a magyar mérnöki-gépészeti munka saját sikere.Nemrég a kormány döntött újabb 21 darab villamos motorvonat beszerzéséről, amelyek gyorsított ütemben akár jövőre, legkésőbb 2017-re hadra foghatóak lesznek. Tisztelt Államtitkár Úr! Az idei évben tehát megindult több mint 70 darab modern vonat forgalomba helyezése, mérföldkő ez a magyar vasút történetében. Az eddig elért eredmények és a vasúti közlekedésben mérhetően javuló tendencia fényében úgy gondolom, fontos a vasúti ágazat további fejlesztése, ezért kérdezem államtitkár urat, hogyan kíván hozzájárulni a kormány a hazai vasúti közlekedés korszerűsítéséhez. Várom megtisztelő válaszát.
  • TASÓ LÁSZLÓ nemzeti fejlesztési minisztériumi államtitkár: Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Országgyűlés! Tisztelt Képviselő Úr! A kormány augusztusban fogadta el a nemzeti közlekedési infrastruktúra-fejlesztési stratégiát, amely szerint meghatározta a vasúti fejlesztések irányait is. Öt pontban szeretném összefoglalni, hogy melyek ezek az irányok.1. Elsődleges szempontként meghatározta, hogy a transzeurópai közlekedési hálózatokon a megkezdett fejlesztéseket fejezzük be, ezeket mindenképpen folytatni kell.A 2. pontban határozta meg, hogy a költséghatékony, szűk keresztmetszeti kiváltások és a sebességkorlátozások felszámolása folytatódjon, és sokkal több szakaszra, hosszabb szakaszokra is terjesszük ezt ki. A 3. pontban azt határozta meg a kormány, hogy a forgalom meghatározó részét adó és az imént említett nagyvárosi és elővárosi közlekedés vonalainak fejlesztése folyamatos legyen, tovább növekedjünk, és nőjön ennek a szakasznak is, illetve vonalaknak a hossza.A 4. pontban újabb vonalvillamosításokat határozott meg, amelyre a már közöltek szerint nagyon sok helyen lehetőség nyílik a következő hat, szűk hét évben.5. pontban határozta meg, hogy a közlekedésbiztonságot, az utazás színvonalát javító projekteket továbbra is folytassuk. Ilyen például a közúti vasúti átjárók biztonsági szempontból történő átépítése, az utastájékoztatás rendszerének felépítése és a jegyrendszer bevezetése. Magyarország a 2014-20-as időszakban jellemzően az integrált közlekedésfejlesztési operatív programból és az európai hálózatfejlesztési forrásokból, a CEF-ből, ahogy sokan nevezik, tud fejlesztéseket generálni.Az operatív programon keresztül összességében 1215 milliárd forint lesz az, amit a vasútra fordíthatunk, és emellé még egy 392 milliárd forintos uniós támogatás érkezik ebből a hálózatfinanszírozási eszközrendszerből. Az uniós költségvetésnek valóban nyertese lesz a vasút, és abban bízom, hogy mindenki a ciklus végén ezt érezni is fogja. Remélhetőleg a vasúti fejlesztések nem hagyják ki majd a járművek és a gördülőállomány fejlesztését sem. Köszönöm a kérdését.
  • ELNÖK: Köszönöm, államtitkár úr. Tisztelt Országgyűlés! Völner Pál, a Fidesz képviselője, kérdést kíván feltenni a nemzeti fejlesztési miniszternek: „Hogyan kíván hozzájárulni a kormány a hazai vasúti közlekedés korszerűsítéséhez?” címmel. Völner Pál képviselő urat illeti a szót.
  • ELNÖK: Köszönöm, képviselő úr. Tisztelt Országgyűlés! Válaszadásra megadom a szót Tasó László államtitkár úrnak. (A jegyzői székben dr. Szűcs Lajost Földi László váltja fel.)