• A magyar V4-elnökség szervezésében idén is folytatódik a kétoldalú kapcsolatok erősítése, januárban a visegrádi országok megbeszélést folytattak az ausztrál kereskedelmi miniszterrel, a következő napokban pedig sor kerül a külügyminiszter fogadására. Ausztrália nemzetpolitikai szempontból is kiemelt reláció hazánk számára, hiszen ausztrál hivatalos adatok szerint a magát magyar származásúnak vallók száma 73 613 fő az országban. Tisztelt Országgyűlés! Kérem, hogy a nemzetközi kapcsolatok további megerősítése érdekében támogassák a törvényjavaslatot. Köszönöm szépen. (Taps a Fidesz soraiban.) Tisztelt Országgyűlés! Kérem, hogy a nemzetközi kapcsolatok további megerősítése érdekében támogassák a törvényjavaslatot. Köszönöm szépen. (Taps a Fidesz soraiban.)
  • Mindezeket figyelembe véve üdvözöljük az Európai Unió és Ausztrália között megkötött keretmegállapodást, és a Fidesz képviselőcsoportja nevében kérem képviselőtársaimat, hogy támogassák azt. Köszönöm, hogy meghallgattak.
  • Tisztelt Országgyűlés! Tájékoztatom önöket, hogy a módosító javaslatok benyújtására csütörtökön 16 óráig van lehetőség. Tisztelt Országgyűlés! Soron következik a Nemzetközi Vasúti Árufuvarozásról szóló Megállapodás (SzMGSz) és Mellékletei 2017. évi módosításainak kihirdetéséről szóló törvényjavaslat általános vitája a lezárásig. A kormány-előterjesztés T/19760. számon a parlamenti informatikai hálózaton elérhető. Elsőként megadom a szót Csepreghy államtitkár úrnak, az előterjesztőnek. Parancsoljon! Tisztelt Országgyűlés! Soron következik a Nemzetközi Vasúti Árufuvarozásról szóló Megállapodás (SzMGSz) és Mellékletei 2017. évi módosításainak kihirdetéséről szóló törvényjavaslat általános vitája a lezárásig. A kormány-előterjesztés T/19760. számon a parlamenti informatikai hálózaton elérhető. Elsőként megadom a szót Csepreghy államtitkár úrnak, az előterjesztőnek. Parancsoljon! Elsőként megadom a szót Csepreghy államtitkár úrnak, az előterjesztőnek. Parancsoljon!