• A Fülöp-szigetek fejlődő országként jelenleg is jogosult az EU általános vámpreferencia-rendszerén belüli kedvezményekre, amelynek köszönhetően az ország ezen rendszer egyik legnagyobb haszonélvezője. Tisztelt Országgyűlés! Kérem, hogy a nemzetközi kapcsolatok további erősítése érdekében támogassák a törvényjavaslatot. (Taps a kormánypártok soraiban.) Tisztelt Országgyűlés! Kérem, hogy a nemzetközi kapcsolatok további erősítése érdekében támogassák a törvényjavaslatot. (Taps a kormánypártok soraiban.)
  • Tisztelt Képviselőtársaim! Magyarország az Európai Unió, míg a Fülöp-szigetek Délkelet-Ázsia egyik leggyorsabban fejlődő állama. A két ország közötti vízgazdálkodási együttműködés jelentős múltra tekint vissza. A helyi katasztrófavédelem ezért is döntött magyar víztisztító berendezések megrendeléséről. Ezen túlmenően szeretném emlékeztetni államtitkár urat, hogy magyar cégek készítenek úgymond megvalósíthatósági tanulmányt a Fülöp-szigetek legnagyobb tavának a megtisztításához és rehabilitációjához. A Fülöp-szigeteknek tehát nagy szüksége van ilyen víztisztítási technológiákra; egy tízezres település teljes vízellátását jelenleg is magyar berendezés biztosítja. Tisztelt Országgyűlés! A Fülöp-szigetekkel az élelmiszeriparon, a mezőgazdaságon és a vízgazdálkodáson túl egyebek között az elektronika, az orvostechnológia és a gyógyszeripar területén jelentkeznek együttműködési lehetőségek. Tehát úgy hiszem, hogy igenis jelentős eredménynek tekinthető, hogy három magyar húsipari cég kapott exportengedélyt, egyúttal további hét vállalat kérte a magyar kormány segítségét a kiviteli jogosultság megszerzéséhez. Tisztelt Képviselőtársaim! Mint látható, nemcsak hazánk, hanem az egész Európai Unió szempontjából is fontos ezt a technikai módosítást tartalmazó törvényjavaslatot elfogadni. Ezért kérem képviselőtársaimat, hogy támogassák a javaslatot. Köszönöm szépen. Tisztelt Országgyűlés! A Fülöp-szigetekkel az élelmiszeriparon, a mezőgazdaságon és a vízgazdálkodáson túl egyebek között az elektronika, az orvostechnológia és a gyógyszeripar területén jelentkeznek együttműködési lehetőségek. Tehát úgy hiszem, hogy igenis jelentős eredménynek tekinthető, hogy három magyar húsipari cég kapott exportengedélyt, egyúttal további hét vállalat kérte a magyar kormány segítségét a kiviteli jogosultság megszerzéséhez. Tisztelt Képviselőtársaim! Mint látható, nemcsak hazánk, hanem az egész Európai Unió szempontjából is fontos ezt a technikai módosítást tartalmazó törvényjavaslatot elfogadni. Ezért kérem képviselőtársaimat, hogy támogassák a javaslatot. Köszönöm szépen. Tisztelt Képviselőtársaim! Mint látható, nemcsak hazánk, hanem az egész Európai Unió szempontjából is fontos ezt a technikai módosítást tartalmazó törvényjavaslatot elfogadni. Ezért kérem képviselőtársaimat, hogy támogassák a javaslatot. Köszönöm szépen.
  • Tisztelt Országgyűlés! A módosító javaslatok benyújtására csütörtökön 16 óráig van lehetőség. Tisztelt Országgyűlés! Soron következik az egyrészről az Európai Unió és annak tagállamai, másrészről Ausztrália közötti Keretmegállapodás kihirdetéséről szóló törvényjavaslat általános vitája a lezárásig. A kormány-előterjesztés T/19762. számon a parlamenti informatikai hálózaton elérhető. Elsőként megadom a szót Csepreghy Nándor államtitkár úrnak, a napirend előterjesztőjének. Parancsoljon! Tisztelt Országgyűlés! Soron következik az egyrészről az Európai Unió és annak tagállamai, másrészről Ausztrália közötti Keretmegállapodás kihirdetéséről szóló törvényjavaslat általános vitája a lezárásig. A kormány-előterjesztés T/19762. számon a parlamenti informatikai hálózaton elérhető. Elsőként megadom a szót Csepreghy Nándor államtitkár úrnak, a napirend előterjesztőjének. Parancsoljon! Elsőként megadom a szót Csepreghy Nándor államtitkár úrnak, a napirend előterjesztőjének. Parancsoljon!