• Sajnos ezen most túlléptünk, ezen változtatni nem tudunk, de lehetőség lett volna arra, hogy legalább valamilyen módon segítsük az ő választásokon való részvételüket, hogy több helyszínt biztosítsunk arra, hogy szavazni lehessen. A világnak számos olyan pontja van, számos olyan nagy régiója, ahol erre nincsen lehetőség, hiszen csak a külképviseleteken és a konzulátusokon lehet ezt megtenni. Egy szépségtapasz van, ezt nyilván el fogja majd mondani miniszter úr, ez pedig Manchester és Edinburgh, ahol ilyen lehetőség most nyílik, ugyanakkor a világ számos pontján több tízezer-, de inkább százezerszámra vannak olyan magyar emberek, akiknek lehetetlen feladatot jelent a távolság, az utazás és az ezzel kapcsolatos költségek.Direkt volt ez, miniszter úr, direkt teremtettek ilyen helyzetet? Amennyiben nem (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az időkeret leteltét.), akkor miért nem próbálták ezt a kérdést valahogy orvosolni és több lehetőséget biztosítani a szavazásra? (Közbeszólás a Jobbik soraiból: Úgy van!) Köszönöm szépen. (Taps a Jobbik soraiban.) Direkt volt ez, miniszter úr, direkt teremtettek ilyen helyzetet? Amennyiben nem (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az időkeret leteltét.), akkor miért nem próbálták ezt a kérdést valahogy orvosolni és több lehetőséget biztosítani a szavazásra? (Közbeszólás a Jobbik soraiból: Úgy van!) Köszönöm szépen. (Taps a Jobbik soraiban.)
  • A nyugati világban úgy nyitottuk meg egyébként ezeket a külképviseleteinket, hogy mindig azt figyeltük, hogy hol van olyan szignifikáns magyar közösség, akinek a számára segítséget jelenthet egy magyar külképviselet. Ezen túl pedig szeretném önt arról is tájékoztatni, hogy a személyes szavazást lebonyolító külképviseleteken természetesen arra is lehetőség van, hogy a levélben szavazók leadják a szavazati levélcsomagjaikat, és azok a külképviseleten keresztül jussanak el végül a Nemzeti Választási Irodához.Még egyszer köszönöm képviselő úrnak, hogy ezt a kérdést felvetette itt a parlamentben. (Taps a kormánypártok soraiban.) Még egyszer köszönöm képviselő úrnak, hogy ezt a kérdést felvetette itt a parlamentben. (Taps a kormánypártok soraiban.)
  • Tisztelt Képviselő Úr! A célban természetesen egyetértünk, hogy minél több magyar vehessen részt a parlamenti választáson, éljenek ők a határ közelségében, a határon túl vagy a világ bármely más pontján. (Taps a kormánypártok soraiban.)