• De első körben egy igen-nem kérdésem lenne, államtitkár úr. Támogatják-e azt, hogy a kilakoltatási moratórium teljes körű legyen, egészen a probléma megoldásáig, tehát nem csak a választásokig merthogy most is folynak a kiürítések , másodsorban pedig támogatja-e, hogy a devizahiteles ügyeket érintően végrehajtási moratóriumra is sor kerüljön, hogy az emberek kifosztását, adósságuk mesterséges felduzzasztását legalább addig meg tudjuk állítani, amíg egy Jobbik-kormány végre megoldhatja ezt a problémát? Várom érdemi válaszát. (Taps a Jobbik soraiban.)
  • A legutoljára például egy olyan törvénymódosítás született, aminek a segítségével április 30-áig kilakoltatásra nem kerülhet sor (Z. Kárpát Dániel: Nem igaz! Hazudsz!), aminek a meghozatalára a Kereszténydemokrata Néppárt politikusai tettek javaslatot. De el lehet mondani azt, hogy az 2014-15 során végigvett intézkedések döntő többségében megoldást biztosítottak a devizahitelezés problémájára. Az elszámolás keretében a bankok közel 750 milliárd forintot írtak jóvá az ügyfelek számláin, ami egy óriási összeg annak figyelembevételével is, hogy hány embert érintett. (Taps a Fidesz soraiban.)
  • Hozhat fel itt nekem korábbi intézkedéseket, de több százezer ember kisemmizéséhez járultak hozzá, a feltett konkrét kérdéseimre pedig nem válaszolt. Megismétlem őket: vállalják-e a teljes körű kilakoltatási moratóriumot a probléma megoldásáig, illetve a devizahiteleseket érintő végrehajtási moratóriumot, hogy ne duzzasszák mesterségesen az adósságaikat? Ez a kérdés, válaszoljon konkrétan, őszintén, egyenesen! (Taps a Jobbik soraiban.)
  • Mi ezt tettük, önök pedig szájaltak négy éven, vagy ha úgy vesszük, nyolc éven keresztül. Köszönöm szépen a figyelmet. (Taps a kormánypártok soraiban.)