• Még nagy barátunk, Jean-Claude Juncker is azt mondta, hogy ez így tarthatatlan. Véleménye szerint is ezen a gyakorlaton változtatni kell.Kérdezem ezért államtitkár urat, hogyan ítéli meg a kormány az Európai Bizottság eddigi lépéseit. Mit vár ezektől? Nemzetközi fellépésen túl itthon milyen lépéseket tervez a kormány, van-e egyáltalán eszköz a kezünkben, és hogyan szeretnénk megvédeni a magyar fogyasztókat ezzel a nemkívánatos jelenséggel szemben? Várom megtisztelő válaszát. Kérdezem ezért államtitkár urat, hogyan ítéli meg a kormány az Európai Bizottság eddigi lépéseit. Mit vár ezektől? Nemzetközi fellépésen túl itthon milyen lépéseket tervez a kormány, van-e egyáltalán eszköz a kezünkben, és hogyan szeretnénk megvédeni a magyar fogyasztókat ezzel a nemkívánatos jelenséggel szemben? Várom megtisztelő válaszát.
  • Igen, sikerült elérni a V4-ek közös fellépésének köszönhetően, hogy a Bizottság elnöke és maga a Bizottság is komolyan veszi ezt a problémát, holott még a márciusi Európai Mezőgazdasági és Halászati Tanács ülésén az Európai Unió legtöbb vezetője azt mondta, hogy ez a probléma nem létezik, ezzel nem kell foglalkoznunk. Köszönöm szépen.
  • (16.40)2 milliárd forintot rendelt a kormány e kormányhatározat végrehajtásához, mert azt gondoljuk, hogy a legerősebb fegyver, mondjuk, a kettős minőség ügyében is a vásárlói tudatosság erősítése. Mi továbbra is mindent elkövetünk azért, hogy a magyar családok asztalára egészséges, biztonságos és kiváló minőségű élelmiszerek kerüljenek. Köszönöm szépen a figyelmüket. (Taps a kormányzó pártok padsoraiban.) (16.40)2 milliárd forintot rendelt a kormány e kormányhatározat végrehajtásához, mert azt gondoljuk, hogy a legerősebb fegyver, mondjuk, a kettős minőség ügyében is a vásárlói tudatosság erősítése. Mi továbbra is mindent elkövetünk azért, hogy a magyar családok asztalára egészséges, biztonságos és kiváló minőségű élelmiszerek kerüljenek. Köszönöm szépen a figyelmüket. (Taps a kormányzó pártok padsoraiban.) 2 milliárd forintot rendelt a kormány e kormányhatározat végrehajtásához, mert azt gondoljuk, hogy a legerősebb fegyver, mondjuk, a kettős minőség ügyében is a vásárlói tudatosság erősítése. Mi továbbra is mindent elkövetünk azért, hogy a magyar családok asztalára egészséges, biztonságos és kiváló minőségű élelmiszerek kerüljenek. Köszönöm szépen a figyelmüket. (Taps a kormányzó pártok padsoraiban.) 2 milliárd forintot rendelt a kormány e kormányhatározat végrehajtásához, mert azt gondoljuk, hogy a legerősebb fegyver, mondjuk, a kettős minőség ügyében is a vásárlói tudatosság erősítése. Mi továbbra is mindent elkövetünk azért, hogy a magyar családok asztalára egészséges, biztonságos és kiváló minőségű élelmiszerek kerüljenek. Köszönöm szépen a figyelmüket. (Taps a kormányzó pártok padsoraiban.)