• Ez az újonnan alapított cég ezt követően rejtélyes okokból, pont a Fidesz hatalomra jutása után kezdte letarolni a közbeszerzési piacot. Nem véletlenül Lázár miniszter úr maga vallotta be, hogy személyesen tervelték ki, közösen Tiborcz Istvánnal az Elios hódmezővásárhelyi projektjét. Ilyen támogatók mellett egyértelműen garantált volt a közbeszerzésen való siker. A nemzeti együttműködés világában márpedig úgy van, hogy ha nagy emberek a támogatóid, akkor a pénz, a profit sem maradhat el. Nem is váratott magára, hiszen 2014-ben és 2015-ben másfél milliárd forint extraprofitot kapott miniszterelnök úr saját lábon álló családja a családfőn keresztül.Tisztelt Államtitkár Úr! Öntől fogom a választ várni, hiszen a Fidesz miniszterelnök-jelöltje erre most nem kerített sort. Ugye, az a probléma, hogy az Európai Csalás Elleni Hivatal szerint csalás, vagyis bűncselekmény történhetett, és az a probléma, hogy Magyarországnak ez akár 13 milliárd forint elvesztésébe kerül, ennyit kell majd visszafizetni. Szeretném megkérdezni, ha ön tud válaszolni, bár elég nehéz így, hogy a gazdája most éppen nincsen jelen: mit keres a miniszterelnök családjához tartozó Tiborcz István offshore cégek és a közpénzeket érintő sorozatos csalások gyanújában? Várom válaszát. Köszönöm. Tisztelt Államtitkár Úr! Öntől fogom a választ várni, hiszen a Fidesz miniszterelnök-jelöltje erre most nem kerített sort. Ugye, az a probléma, hogy az Európai Csalás Elleni Hivatal szerint csalás, vagyis bűncselekmény történhetett, és az a probléma, hogy Magyarországnak ez akár 13 milliárd forint elvesztésébe kerül, ennyit kell majd visszafizetni. Szeretném megkérdezni, ha ön tud válaszolni, bár elég nehéz így, hogy a gazdája most éppen nincsen jelen: mit keres a miniszterelnök családjához tartozó Tiborcz István offshore cégek és a közpénzeket érintő sorozatos csalások gyanújában? Várom válaszát. Köszönöm.
  • Erre tekintettel kénytelen vagyok ismételten hangsúlyozni, hogy ezt az ebben a kampányidőszakban nagyon tudatosan idecélzott OLAF-jelentést nem egy megalapozott vizsgálatnak hiszen ez már egyszer megtörtént , hanem egy kampánycélokat szolgáló, megismételt brüsszeli kampányakciónak, kampányjelentésnek tekintek, tekintünk, amellyel Brüsszel beleavatkozik a magyarországi választásokba. 2014-ben is a választások előttre időzítették ezt a vizsgálatot, most is ugyanezt teszik. A módszer nem változott, annak tartalma, célja sem. Ezt az ügyet, mint említettem, egyszer már kivizsgálta minden erre illetékes, és most megismétlik ezeket a vádaskodásokat. Orbán Viktor miniszterelnök urat próbálják támadni vele, pedig ön is és mindenki, aki ebben az ügyben részt vett, pontosan tudja, hogy az OLAF-jelentéssel érintett időszak nagy részében nem az ön által felemlegetett cég, hanem a Közgép volt a tulajdonos. Ezeket a tényeket az ismételt vizsgálatot felvetők és ezt a vizsgálatot a parlamentben hol interpellációként, hol kérdésként, hol napirend előttiként megjelenítő képviselők sem tudják megváltoztatni. A tények azok tények, a megalapozatlan tények pedig megalapozatlanok maradnak. Köszönöm a lehetőséget, elnök úr. (Taps a kormánypártok soraiból.) (14.50) Orbán Viktor miniszterelnök urat próbálják támadni vele, pedig ön is és mindenki, aki ebben az ügyben részt vett, pontosan tudja, hogy az OLAF-jelentéssel érintett időszak nagy részében nem az ön által felemlegetett cég, hanem a Közgép volt a tulajdonos. Ezeket a tényeket az ismételt vizsgálatot felvetők és ezt a vizsgálatot a parlamentben hol interpellációként, hol kérdésként, hol napirend előttiként megjelenítő képviselők sem tudják megváltoztatni. A tények azok tények, a megalapozatlan tények pedig megalapozatlanok maradnak. Köszönöm a lehetőséget, elnök úr. (Taps a kormánypártok soraiból.) (14.50) Köszönöm a lehetőséget, elnök úr. (Taps a kormánypártok soraiból.) (14.50) (14.50) (14.50) (14.50)
  • A páholyban ülőket arra kérem, hogy ne fényképezzenek igen, önről van szó. Tisztelt Országgyűlés! Staudt Gábor, a Jobbik képviselője, interpellációt nyújtott be a belügyminiszterhez: „Akkor pontosan mi is a különbség Juncker- és az Orbán-migráns között?” címmel. Képviselő úré a szó. Tisztelt Országgyűlés! Staudt Gábor, a Jobbik képviselője, interpellációt nyújtott be a belügyminiszterhez: „Akkor pontosan mi is a különbség Juncker- és az Orbán-migráns között?” címmel. Képviselő úré a szó.