• KEPLI LAJOS (Jobbik): Köszönöm szépen, elnök úr. Tisztelt Államtitkár Úr! Több sajtóorgánum is közölte tényként, hogy az ön által vezetett minisztérium év végéig elkészíti az elekromobilitást szabályozó átfogó törvénytervezetet, amely tartalmazza majd azt is, hogy hogyan alakul át a villamosenergia-termékből üzemanyagtermékké az elektromos autók töltésére felhasznált áram. Európai uniós direktívának próbálnak látszólag megfelelni, ezzel azonban, úgy tűnik, túllőttek a célon, hiszen erről nem szól az európai uniós direktíva. Évről évre egyre nagyobb mértékű a levegőszennyezés, és minden kormány alatt téma volt, hogy hogyan lehetne ezt csökkenteni, és hogyan lehet a közlekedési eredetű légszennyezést csökkenteni, hogyan lehet a hagyományos hajtású járműveket egyre inkább alternatív, hibrid vagy tisztán elektromos hajtású járművekkel felváltani. Különböző módon próbálják előnyhöz juttatni az elektromos hajtású járművek használóit, illetve büntetni a hagyományos járművek használóit. Ilyen az, amikor szmog­hely­zetben például nem hajthatnak be Budapest útjaira az alacsonyabb normáknak megfelelő járművek. Most, amikor az autógyártók is elkezdték egyre szélesebb körben gyártani a tisztán elektromos üzemű, illetve hibridautókat, és elkezdhet talán kiépülni az infrastruktúra is Magyarországon, akkor találják ki azt, hogy üzemanyagtermékként jövedéki adóval sújtanák az elektromos autók töltésére használt elektromos áramot. Nyilván ma is van olyan, hogy parkolási díjnak vagy más egyéb díjnak álcázva pénzt kérnek az elektromos autók töltéséért ‑ parkolási díjba beépítve ‑, ez azonban még messze áll attól, hogy hagyományos üzemanyagként jövedéki adó terhelje ezt a villamos áramot. Legtöbbször azért vásárolják meg ezeket a járműveket, mert jelentős előnyök járnak vele, pontosan azért, mert környezetbarátok, és nem szennyezik a városaink levegőjét. Kérdezem államtitkár urat, hogy mi a kormány szándéka, hogyan kívánja segíteni a jövőben ezeknek a járműveknek az elterjedését és a levegőtisztaság-védelem további javulását. Köszönöm szépen. (Taps a Jobbik padsoraiban.)
  • CSERESNYÉS PÉTER nemzetgazdasági minisztériumi államtitkár: Köszönöm szépen, elnök úr. Tisztelt Országgyűlés! Tisztelt Képviselő Úr! Szeretném azt kérni öntől, hogy ne vezesse félre az embereket, a bennünket hallgatókat, vagy hogy az ön szavaival éljek, ne húzza csőbe őket; ugyanis a kormány és azon belül az NGM eltökélten támogatja az elektromobilitás fejlesztését. Ezt mutatják azok a ked­vezmények, amelyeket az elektromosautó-tulaj­do­nosok kapnak már most is. Szeretnék néhányat felsorolni közülük. Ezek közé tartozik például az adómentesség. Nincs regisztrációs adó és nincs forgalomba helyezési illeték. Nem kell fizetni továbbá cégautóadót és helyi gépjárműadót sem. Az elektromos meghajtású jármű a visszterhes vagyonszerzési illeték alól is mentes. Továbbá szintén támogató tényező a zöld rendszámos ingyenes parkolás ösztönzése. A parkolási szabályozás ugyan helyi rendelet, ahogy ön is említette, de a töltőtelepítési pályázaton feltétel volt az ingyenes parkolás biztosítása. Harmadikként szeretném megemlíteni, hogy az e-Mobi Elektromobilitás Nonprofit Kft. alapításával saját tulajdonú céget alapított a tárca az elektro­mobilitási fejlesztések, így például a töltőtelepítések kivitelezésére. Továbbá az elektromos autók vásárlására is kedvezményt vezettünk be, amely 2016 szeptembere óta folyamatosan működik, magánszemélyeknek egy, cégeknek 35 autó vásárlása támogatott, autónként akár másfél millió forintos értékben.Támogatjuk a töltőtelepítési programokat. Az önkormányzati töltők létesítésének költségeit teljes egészében finanszírozzuk. Továbbá innovációs és fejlesztési támogatásokat adunk az elektromobilitási háttéripar fejlesztésére, egyebek mellett az Electric Mobility Europe nemzetközi kutatási együttműködésen keresztül.A fentieket összegezve elmondható tehát, hogy a kormányzat kiemelten támogatja az elektromobilitás fejlesztését. A nemzetgazdasági tárca az elektromos autók (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az időkeret leteltét.) otthon töltésével kapcsolatban nem tervez módosításokat. Köszönöm szépen a figyelmüket. (Taps a kormánypárti padsorokban.)
  • ELNÖK: Köszönöm, államtitkár úr. Tisztelt Országgyűlés! Kepli Lajos, a Jobbik képviselője, kérdést kíván feltenni a nemzetgazdasági miniszterhez: „Csőbe húzta a kormány az elektromos autósokat?” címmel. Kepli Lajos képviselő urat illeti a szó.
  • ELNÖK: Köszönöm szépen, képviselő úr. Válaszadásra megadom a szót Cseresnyés Péter államtitkár úrnak.