• ANDER BALÁZS (Jobbik): Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Államtitkár Úr! Tisztelt Képviselőtársaim! Miután nemrég hat, közlekedéssel foglalkozó szervezet felhívta a figyelmet a MÁV-Start vezetése által a magyar vasút ellen elkövetett hibákra, ahelyett, hogy magukba szálltak volna, nyilván a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium ‑ mint felügyeletet ellátó szerv ‑ jóváhagyásával jött a sunnyogás, a mellébeszélés, a hárítás. Tegyünk hát egy próbát újra, hogy egyenes választ csikarjunk ki az illetékesekből! Nagyon kérem azonban, ezúttal ne termelési jelentéssel, sorosozással meg simicskázással üssék el a választ, kábítsák a közvéleményt.Mikor értetik már meg a MÁV vezetőségével, hogy állami pénzből, tehát az adófizetők zsebéből élve mentálisan is át kellene magukat állítani arra, hogy közszolgáltatók? Azaz jó lenne, ha néhanapján az érintettekkel is egyeztetnének egy-egy döntésről.Mi indokolja a vasúti infrastruktúrára elköltött százmilliárdokat, ha közben folyamatosan visszafejlesztik a személyszállítási szolgáltatásokat? Abban még nem lát talán bizniszt a felcsúti polihisztor? Még mindig nem tudjuk, hogy miért kellett két éve jelentősen ritkítani a legforgalmasabb fővonalak gyorsvonatait. Miért akarják felszámolni az ország főtengelyén az egységes, óránkénti intercity-közlekedést?Miért kellett megszüntetni a belvárosi jegyirodát, és miért kell megszüntetni az éjszakai berlini járatot? Miért hagyták, hogy a kocsifelújítási projekt megbukjon? Hiszen ha minden így megy tovább, még bő évtized múlva is pottyantós WC-s kocsik gurulnak majd a vágányokon.A MÁV számára az étkezőkocsik megszüntetése kapcsán miért a román példa a követendő minta, miért nem, mondjuk, a szlovák, hogy messzire ne menjünk, hiszen még ott is nyereséggel tudják azokat működtetni?(13.20)Milyen racionális oka van annak, hogy leépítsék a START-kártya törzsutaskedvezményét? Noha autópálya hiányában a határon túli magyarok számára nagyon fontosak a Székelyföldre közlekedő vonatok, elfogadhatónak tartják‑e az itteni leépítéseket? Mikor hallunk végre távlati mellékvonal-koncepcióról? És elkerülhető-e, hogy a felcsúti kisvasúttal ellentétben a magyar vasút ne váljon a fideszes urak 1:1-es méretarányú terepasztalává? Várom válaszát. (Taps a Jobbik soraiban.)
  • DR. ARADSZKI ANDRÁS nemzeti fejlesztési minisztériumi államtitkár: Köszönöm szépen, elnök úr. Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Országgyűlés! Tisztelt Képviselő Úr! A mai nap folyamán többször hallottunk véleményeket a közlekedéssel kapcsolatban a Jobbik képviselői részéről. Egy kitartott párt képviselői erre képesek, ugyanis Simicska úr, látszik, hogy felvásárolta a Jobbikot, lobbiszervezetté züllesztette, illetve azzá vált ez a párt, amely a pénzért és a hatalomért bármire képes (Zaj, közbeszólások a Jobbik soraiból.), így emellett teljesen váratlanul és teljesen valótlan helyzeteket és tényállításokat fogalmaznak meg. Mindebből tisztán látszik, hogy mi történne, ha a magyar vasút a Jobbik által lenne irányítva. (Zaj, közbeszólások a Jobbik soraiból.)Egy dróton rángatott párt kezébe kerülne, amely az utasok érdekei helyett kizárólag a tulajdonosok zsebének kitömésével foglalkozna.Ezzel ellentétben, képviselő úr, az ön állításával szemben a jelenlegi kormány vasútbarát. (Derültség és közbeszólások a Jobbik soraiból: Kisvasút!) Tisz­tában van azzal, hogy kiemelkedő társadalmi, gaz­da­sá­gi szerepével a vasút mennyire fontos, és mindent megtesz azért, hogy magas színvonalú, zavartalan vasúti közlekedés legyen Magyar­országon.A MÁV-START Zrt. folyamatosan elvégzi jár­mű­parkjának megújítását, a zártrendszerű vécék aránya az elkövetkező időszakban tovább fog növekedni. A járműfelújítási program részeként bisztrókocsival ellátott szerelvények is forgalomba állnak majd. Meg­jegyzem, sem a szlovák, sem más ország vasút­vállalata nem tartja az alapszolgáltatás részének az étkezőkocsik üzemeltetését.A MÁV-START Zrt. nem leépíti, hanem átdolgozza és megújítja a START Klub kártyacsalád kedvezményrendszerét annak érdekében, hogy a kí­ná­latban minél több utas megtalálhassa a számára leg­kedvezőbb lehetőséget. A külhoni magyarság szá­má­ra az anyaország közötti vasúti közlekedés biz­to­sí­tott. Arról nem tehetünk, hogy a Hargita-vonat ma­rosvásárhelyi része decembertől azért szűnik meg, mert a román fél nem tud hozzá biztosítani moz­donyt. A másik két észak-erdélyi vonat, a Korona és az Ady Endre járatai rendben közlekednek, össze­állítása az utasigényekhez igazítva változik. Köszö­nöm megtisztelő figyelmét. (Taps a kormánypártok soraiban.)
  • ELNÖK: Köszönöm szépen, államtitkár úr. Tisztelt Országgyűlés! Ander Balázs, a Jobbik képviselője, kérdést kíván feltenni a nemzeti fejlesztési miniszterhez: „Mi lesz veled magyar vasút?” címmel. Képviselő úr, öné a szó.
  • ELNÖK: Köszönöm. Tisztelt Országgyűlés! Megadom a szót Aradszki András államtitkár úrnak. Öné a szó, államtitkár úr.