• CSIZI PÉTER (Fidesz): Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Államtitkár Úr! Miközben példátlan nyomás nehezedik Magyarországra a migráció ügyében, miközben egységes offenzíva indult a magyarországi határvédelmi intézkedések mellett, azt látjuk, hogy a baloldal képviselői ahelyett, hogy kiállnának az ország védelme és biztonsága mellett, már-már a nemzetbiztonságot is veszélyeztetik. Az elmúlt hetekben egyre többen különböző helyeken álltak ki a baloldal politikusai amellett, hogy le kell bontani a déli határon lévő kerítést.Botka László kerítésbontó nyilatkozata után a múlt héten a DK-s Niedermüller Péter is amellett érvelt, hogy az emberek biztonságának rovására ő bizony elbontaná a határzárat, megszüntetne minden védelmi intézkedést és ‑ idézem ‑ a terrorizmus és a migráció között szerinte nincs összefüggés, illetve ő nyugodtan végig mer menni az európai nagyvárosok utcáin, nem tart semmilyen terrortámadástól. Vajon merné-e vállalni a véleményét a DK-s európai parlamenti képviselő azon emberek családjai előtt, akik áldozatul estek Párizsban, Brüsszelben, Londonban vagy Manchesterben? Az MSZP elnöke, Molnár Gyula pár nappal később arról beszélt, hogy mindezek mellett Magyarországnak el kell fogadnia a kötelező betelepítési kvótát. Azt látjuk, hogy szép kis koalíció kezd kibontakozni az MSZP és a DK között. Míg a kirakatban vita van az együttműködés részleteiről, míg a kirakatban vita van Gyurcsány Ferencről és az ő politikájáról, közben azt látjuk, hogy az MSZP és a DK abban egyetért, hogy hogyan kell lebontani a kerítést, és hogyan kell megszüntetni azt a biztonságot, amit megteremtünk.Ezért tisztelt államtitkár úr, ma is határozottan ki szeretnénk fejteni, hogy a Fidesz mindenáron a magyar emberek biztonsága mellett van, erre kérjük a kormányt is. (Heringes Anita: Mi a kérdés? ‑ Taps a kormánypártok padsoraiból.)
  • KONTRÁT KÁROLY belügyminisztériumi államtitkár: Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Országgyűlés! Tisztelt Képviselő Úr! Úgy tűnik, hogy létrejött egy nemzetközi kerítésbontó koalíció, amelynek vezetője Soros György (Moraj az ellenzék padsoraiból. ‑ Dr. Varga László: Ez még a napirend előtti? ‑ Dr. Józsa István: Ne hülyéskedj már, Karcsi!), és a résztvevők az ő bevándorláspárti forgatókönyvét hajtják végre (Folyamatos zaj az ellenzék padsoraiból. ‑ Dr. Varga László: A napirend előttire már válaszoltatok! ‑ Az elnök csenget.), a végrehajtásban a Soros-bandériumok és az egyes brüsszeli bürokraták mellett az MSZP és a Gyurcsány-párt is fontos partner, a Jobbik pedig csendestárs. A kormány kiáll az eddigi eredményeinkért, Magyarország nem akar változtatni (Dr. Józsa István: Hülyeség!) bevándorláspolitikáján. Mi akarjuk megmondani, hogy kikkel éljünk együtt és kikkel nem. (Dr. Józsa István: Öreg vagy te már ehhez, Karcsi!) Ezt a jogot nem akarjuk átadni, és nem is fogjuk átadni senkinek sem. Magyarország megvédi határait és a schengeni határokat, ezzel nemcsak a magyar, hanem az európai emberek biztonságát is védi. A magyar kormány a tranzitzónát és a kerítést fenn kívánja tartani, és továbbra is elutasítja a migránsok kötelező betelepítését. Ha mindezek miatt az Európai Bizottság jogi eljárást indít Magyarországgal szemben (Dr. Harangozó Tamás: Még egy perc!), készen állunk a jogi vita megvívására. (17.10)Jól látható, hogy Brüsszel, a Soros György által finanszírozott szervezetek és most már az MSZP is azon dolgoznak, hogy a magyar kerítést lebontsák, a Magyarországot és a schengeni határokat védő jogszabályokat pedig megváltoztassák. Nemzetközi nyomás által arra akarnak bennünket kényszeríteni, hogy mégiscsak engedjük be a migránsokat, adjuk fel eddigi eredményeinket. Az MSZP a jogi határzár létrehozásáról szóló javaslatot sem támogatta ‑ em­lékszünk rá ‑ a parlamentben.Mi kiállunk Magyarország érdekei mellett. A nemzeti konzultációt azért indítottuk, hogy ismételten megkérdezzük a magyar emberek véleményét. Ez ad felhatalmazást arra, hogy megvédjük eddigi eredményeinket. Az 1 millió 680 ezer visszaküldött kérdőív abszolút rekord, az eddig feldolgozott, közel 1 millió 400 ezer kérdőív alapján a véleményüket elmondók egyértelműen kiálltak amellett, hogy az illegális bevándorlást segítő tevékenységet, az embercsempészetet és az illegális migráció népszerűsítését is el kell utasítani. (Szórványos taps a kormánypártok soraiban. ‑ Közbeszólások az MSZP soraiban: Bravó! ‑ Adjunk még egy percet államtitkár úrnak!)
  • CSIZI PÉTER (Fidesz): Köszönöm a szót, elnök úr. Köszönöm a válaszát az államtitkár úrnak. (Közbeszólások az MSZP soraiban.) Hallhattuk a bekiabálást a baloldali képviselőktől, hogy mi a kérdés. Hát, az a kérdés, tisztelt képviselő asszony, hogy amikor már látható, hogy a baloldali politika, a brüsszeli politika csődöt mondott a bevándorlással kapcsolatban, amikor látható közel 1,7 millió ember véleménye, mindezek ellenére önök miért mennek szembe a magyarokkal, miért mennek szembe a magyar emberek biztonságával (Dr. Harangozó Tamás: Én válaszolhatok? Elnök úr, én válaszolhatok?), és miért fontosabb önöknek, hogy mit mond Brüsszel azzal szemben, hogy mit mondanak a magyar emberek. (Dr. Varga László: Ne haragudjon, elnök úr, ilyenkor le kellene…) Gyakorlatilag erre szeretnénk mi magunk is választ kapni, miközben megnyugtató miniszterelnök úrnak a mai válasza, hogy amíg ő itt lesz előttünk mint miniszterelnök, addig a déli határon a kettős kerítés állni fog (Dr. Varga László: Én ezt nem hagynám, elnök úr!), és Magyarország biztonságát szavatolni tudjuk.
  • KONTRÁT KÁROLY belügyminisztériumi államtitkár: Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Képviselő Úr! Az elmúlt hétvégén péntektől vasárnapig 115 határsértőt tartóztattak fel az ország területén a rendőrök. Az elmúlt héten az ország területén 211 migránst tartóztattak föl és kísértek vissza a rendőrök. (Dr. Varga László: Ez milyen műsor?) A jó idő beálltával tehát ismét megnövekedett a migrációs nyomás és az embercsempészek tevékenysége is. Szerbiában a migránsok a hírek szerint csónakházakat törnek fel, önkényesen épületeket foglalnak, ahol azt várják, hogy az embercsempészek átvigyék őket a határon. Tisztelt Országgyűlés! Tisztelt Képviselőtársaim! Tisztelt Képviselő Úr! Ezek az információk, ezek az adatok azt bizonyítják, hogy a veszély nem múlt el, a kerítésre szükség van. Az emberek csak a kormányra számíthatnak, a Fidesz-KDNP-re, hogy megvédjék őket a továbbiakban is az illegális migránsokkal szemben. A magyar baloldal, Botka László, a Gyurcsány-párt és a Jobbik nem akarja megvédeni Magyarország határait (Dr. Varga László: Ez a rész a legjobb!), az emberek Magyarországon a kormányra és a Fidesz-KDNP-re számíthatnak. Köszönöm szépen. (Szórványos taps a kormánypártok soraiban. ‑ Dr. Varga László: Nagyon jó volt! ‑ Közbe­szó­lások az MSZP soraiban: Szép búcsú volt! ‑ Há­tul egy ember tapsol!)
  • ELNÖK: Köszönöm szépen, államtitkár úr. Tisztelt Országgyűlés! Csizi Péter képviselő úr, a Fidesz képviselője, azonnali kérdést kíván feltenni a belügyminiszterhez: „Kerítésbontó koalíció” címmel. A miniszter úr halaszthatatlan közfeladat ellátása miatt (Zaj az ellenzéki padsorokból. ‑ Szávay István: Ma már volt egy ilyen!) válaszadásra Kontrát Károly államtitkár urat jelölte ki. Tisztelettel kérdezem, elfogadja-e a válaszadó személyét. (Csizi Péter igent int.) Jelzi közben Csizi Péter képviselő úr, hogy elfogadja Kontrát Károly államtitkár urat válaszadónak. Csizi Péter képviselő úré a szó. Parancsoljon!
  • ELNÖK: Köszönöm szépen, képviselő úr. A választ Kontrát Károly államtitkár úr fogja megadni. Parancsoljon, államtitkár úr!
  • ELNÖK: Köszönöm szépen, államtitkár úr. Egyperces viszonválaszra Csizi Péter képviselő úré a szó. Parancsoljon! (Közbeszólás az MSZP soraiban: Ne fogadd el!)
  • ELNÖK: Köszönöm szépen, képviselő úr. Egyperces viszonválasz illeti meg Kontrát Károly államtitkár urat is. Parancsoljon, államtitkár úr!