• HEGEDŰS LORÁNTNÉ (Jobbik): Köszönöm szépen a szót. Tisztelt Államtitkár Úr! A kormányzat egy korábbi döntése értelmében 137,5 milliárdos kötelezettségvállalással támogatná a 3-as metró hálózatfelújítását. Ennek alapján a főváros kiírta a kivitelezésre vonatkozó közbeszerzési eljárást, most már két alkalommal is. Az első tendereztetéskor 50 százalékkal magasabbak voltak az árak az előzetesen vártnál. Most a második körre érkezett csökkentett műszaki tartalmú ajánlatok már sokkal kedvezőbbek ugyan, de még így is 37,1 milliárddal magasabbak annál, mint amennyire a kormányzat fedezetet biztosít. Az ok egyértelműen az, hogy a vészesen leromlott állapotú műszaki infrastruktúra jelentős kockázatot hordoz a kivitelezők számára is. Ezért sem lehet tehát halogatni a metrófelújítást, mert az csak tovább növelné a már egyébként is csillagászati költségeket. A 3-as metró hálózata éves szinten mintegy 150 millió utazást bonyolít, így biztonságos működése szó szerint létkérdés, és félő, hogy ha a kormányzat nem segít a fővárosiaknak, meghiúsulhat a felújítás ‑ legalábbis részlegesen ‑, és ez pedig beláthatatlan következményekkel járhat.Az előbbiekben említett 37,1 milliárdos többletköltség kapcsán már tettem föl kérdést, és arra pont ön adott nagyon korrekt választ, amely így szólt: egyértelműen szeretném rögzíteni, hogy a kormány minden segítséget megad a fővárosnak, abban az esetben, ha tényleges forrásbevonásra lesz szükség a projekt megvalósításához. Hetekkel a tenderbontás után a beérkezett árajánlatok részletes átvizsgálását követően kétség sem fér ahhoz, hogy a számítások megalapozottak, valóban szükség lenne az összesen tehát így 174,6 milliárd forintra. Ennek ellenére a miniszterelnök így nyilatkozott minap a kérdésről: „A szakértők megvizsgálták ezt a munkát, kiírták a pályázatot, a kormány a szükséges pénzt rendelkezésre bocsátotta. Annyiból meg lehet, és annyiból meg is kell csinálni.” Csak sajnos tudjuk, ez nem igaz. A kormányzati látványberuházások tucatjainak emelkedik sokszorosára a kivitelezési ára az eredetileg becsült mérnökárhoz képest. Az ilyen esetekben a kormányzat kivétel nélkül mindig hallatlan nagyvonalúságot tanúsít, nem így ebben az esetben, a metrókérdésben. Itt presztízskérdésként kezelve korábbi döntéseiket, nem adnak segítséget. Tisztelt Államtitkár Úr! Azt szeretném kérni, hogy ne játsszanak a budapestiek életével, egészségével, biztonságával, és kérem, válaszoljon egyértelműen: mikor fogják végre biztosítani a szükséges többletforrásokat a metró beruházásához? És érdemi választ szeretnék kérni. Köszönöm szépen, hogy meghallgattak. (Taps a Jobbik soraiban.)(16.20)
  • DR. FÓNAGY JÁNOS nemzeti fejlesztési minisztériumi államtitkár: Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Országgyűlés! Tisztelt Képviselő Asszony! Csak megismételni tudom: a kormány eddig is és a jövőben is minden támogatást és segítséget megadott és megad a fővárosnak ahhoz, hogy a budapesti 3-as metróvonal felújítása mielőbb megkezdődhessen. Ugyanakkor az ön interpellációjában is elhangzott, hogy az eddig szóban volt 137,5 milliárd forintos mérnökárral számolt az Európai Bizottság is, amikor az ezzel kapcsolatos pályázatokat megvizsgálta. A 137,5 milliárd forintos finanszírozáshoz sincs meg még a bizottsági hozzájárulás, ezért minden olyan tétel, amely ezt az összeget megváltoztatja, újabb bizottsági egyeztetést igényel. Ezért a kormány a múlt heti ülésén, amelyen a főpolgármester úr jelen volt, valóban ígéretet tett arra, hogy ezt a közös feladatot, amely a főváros, a kormány és az Európai Bizottság közös feladata, minden lépésével és a szükséges hozzájárulásával elősegíti. A fővárosnak és a kormánynak természetesen együtt kell működnie, hogy ezt az ön által is említett, megemelt tételt az Európai Bizottsággal elfogadtassa. Már a korábbi válaszomban is jeleztem, hogy a 3-as metró korszerűsítésére kiírt négy közbeszerzési eljárás az alagút rekonstrukciójára és az állomások felújítására vonatkozóan folyamatban van, tehát itt megindult az eljárás.A főpolgármester úr bejelentette, hogy a 3-as metróvonal rekonstrukcióját még ebben az évben megkezdik a teljes alagúttal és az északi szakasszal. Az ehhez szükséges forrásokat a kormány már 2016 májusában az uniós finanszírozást lehetővé tevő támogatási szerződés aláírásával biztosította. Éppen a különbözet további megítélése és esetleges csökkentése érdekében a másik két szakaszra, a vonal középső és a déli szakasz állomásaira a BKV Zrt. új tendert ír ki. Tisztelt Képviselő Asszony! A válaszomból meggyőződésem szerint egyértelmű, hogy a munkák első szakaszának megkezdésére a főváros elhatározással bír, az ehhez szükséges uniós források megszerzésére a kormány és a főváros együttműködik, és együtt keresik meg az Európai Bizottságot. A vonal középső és déli szakaszainak állomásaira pedig reményeink szerint olyan pályázatok érkeznek be, amelyek finanszírozhatóak. Itt, az Országgyűlés nyilvánossága előtt is szeretném hangsúlyozni, hogy a budapesti M3-as metróvonal valóban felújításra szorul, de nem életveszélyes. Abban a pillanatban, ha annak üzemeltetői a legkisebb ilyen jelet észlelik, annak az üzemét természetesen azonnal felfüggesztik. Úgyhogy kérem, hogy a dolog fontosságának általunk is történő elismerése mellett a jelenlegi állapotot javítandónak, de ne életveszélyesnek szíveskedjék minősíteni. Köszönöm szépen. (Taps a kormányzó pártok padsoraiban. ‑ Közbeszólás az MSZP padsoraiból: Nagyon szép volt!)
  • HEGEDŰS LORÁNTNÉ (Jobbik): Sajnos nem áll módomban elfogadni, mert nem, nem ad meg minden segítséget a kormányzat, hiszen továbbra is hiányzik 37 milliárd forint. (Németh Szilárd István: Ne beszélj már…) Értelmezésünk szerint teljesen egyértelmű a helyzet: egyesek meglátták a bizniszt a metrófelújításban. Ha eddig Mészáros Lőrinc nem épített metrót, na, majd most fog építeni metrót, hiszen az új tenderkiírás azt jelenti, hogy új biznisz Mészáros Lőrincnek. És igen, semmi dráma nincs abban, ha azt mondjuk, hogy vészesen leromlott állapotú az M3-as vonala, minden szempontból, mind az infrastruktúra, mind az alagút szempontjából, mind a kiegészítő berendezések szempontjából. Félő, hogy lehet itt még nagy baleset, ezért is kellene azonnali beavatkozás és kormányzati segítség. Az igazi kérdés egyébként pedig meglátásunk szerint az, hogy önök mikor fognak kinevezni egy kormánybiztost a metrófelújítás élére, csak azért, hogy biztosíthassák a tuti bulit. Köszönöm szépen, hogy meghallgattak. (Taps a Jobbik padsoraiból.)
  • ELNÖK: Köszönöm szépen, jegyző asszony. A választ, mint említettem, Fónagy János államtitkár úr fogja megadni. Parancsoljon, államtitkár úr!
  • ELNÖK: Köszönöm szépen, államtitkár úr. Kérdezem a jegyző asszonyt, hogy elfogadja-e az államtitkári választ. Parancsoljon!
  • ELNÖK: Köszönöm szépen, jegyző asszony. Tisztelt Országgyűlés! Mint hallhattuk, a jegyző asszony nem fogadta el az államtitkári választ. Ezért kérdezem a tisztelt Országgyűlést, elfogadja-e azt. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)Kimondom a határozatot: az Országgyűlés az államtitkári választ 115 igen szavazattal, 27 nem ellenében, tartózkodás nélkül elfogadta. Köszönöm.Tisztelt Országgyűlés! Szászfalvi László képvi­selő úr, a KDNP képviselője, interpellációt nyújtott be a nemzetgazdasági miniszterhez: „Milyen feltételekkel vállalhatnak munkát nyáron a diákjaink, és hogyan támogatja a kormány a diákok munkavállalását?” címmel. Szászfalvi László képviselő úré a szó, parancsoljon!