• PINTÉR TAMÁS (Jobbik): Köszönöm szépen a szót. Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Ház! A Fidelitas által elkövetett bűnök listája igen hosszú. Veress Áron hamis valutákkal való üzletelése, súlyos testi sértések egy disznóvágáson, az ország több pontján elkövetett rongálások, Gál Roland dunaújvárosi volt Fidelitas-elnök bűnpártolása egy gyilkossági ügyben, újságírók vegzálása ‑ nem folytatom a listát, mert szűk az időkeret, és nem folytatom azért sem, mert önök pontosan ismerik ezt a bűnlajstromot, hiszen az önök fiataljai a vádlottak. Hol voltak, amikor fiaik gyáva ember módjára, az éj leple alatt politikusok házát és családtagjaikat keresték fel, hogy megrongálják értékeiket, és nevetséges matricákkal feldíszítsék a lakásaikat és autóikat? (Dr. Apáti István közbeszól.) Önök nevelték-e erre őket, vagy azért ilyen tiszteletlenek, mert már a lopás mellett nem maradt rájuk idejük? Egy civilizált világban ez még egymással szemben itt a politikában sem megengedhető (Font Sándor közbeszól. ‑ Az el­nök csenget.), nemhogy a családtagjainkkal szemben. Uraim, gondoljanak már abba bele, hogy önök hogyan magyaráznák el a családtagjaiknak ezt a beteg viselkedést! Önök mit mondanának? (Font Sándor és dr. Szél Bernadett közbeszól. ‑ Köz­be­szólások a Jobbik soraiból. ‑ Az elnök csenget.) Azt, hogy meg akarnak félemlíteni a politikai ellenfeleim, édesanyám vagy kisfiam, de ne ijedjenek meg, nincs semmi baj? Hogyan nem szorul össze a gyomruk attól, hogy ilyen világot építenek fel a gyermekeiknek? Ráadásul fiatal egyetemistákat felhasználnak erre. Hogyan szerezte meg a Fidelitas jobbikos politikusok és azok családtagjainak a címét? (Dr. Rétvári Bence: És a Kuruc.info? ‑ Dr. Szél Bernadett: Ki lesz a következő az ellenzékben?) Talán a BM szállította le nekik ezeket az elérhetőségeket? Hol a határ az önök diktatúrájában? Hogyan próbálnak még minket megfélemlíteni? A mi ifjúsági tagozatunkban ilyen beteg, antiszociális cselekményeknek következményei lennének.Önök rendelték meg ezt a zaklatássorozatot (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az időkeret leteltét.), vagy elhatárolódnak saját szervezetüktől, és büntetés jár nekik? Várom az érdemi válaszukat. Köszönöm szépen. (Taps a Jobbik és az LMP soraiban.)
  • POGÁCSÁS TIBOR belügyminisztériumi államtitkár: Köszönöm szépen a szót. Tisztelt Országgyűlés! Tisztelt Képviselő Úr! Mindenekelőtt megnyugtatom a tisztelt képviselő urat, hogy Magyarország jogállam (Dr. Szél Bernadett: Jaj, már úgy izgultunk!), és mint ilyenben (Dr. Szél Bernadett: Most akkor már nyugodtak vagyunk! ‑ Közbeszólások az MSZP és a Jobbik soraiból. ‑ Az elnök csenget.),mindenki, aki Magyarországon szabályokat, törvényeket sért, számíthat arra, hogy a rendőrség a törvényes eszközökkel a szükséges eljárást lefolytatja, és az igazságszolgáltatás mint független hatalmi ág szintén végzi a munkáját. (Közbeszólások a Jobbik soraiból.)Az persze mindenképpen izgalmas és pikáns, amikor a jobbikos képviselő beszél az ’50-es évek visszatéréséről, amikor még az identitásváltásuk előtt oly lelkesen támogatott egyenruhás gárdistákkal félemlítettek meg településeket, településrészeket vagy embereket (Közbeszólás a Jobbik soraiból: Védtek!), vagy éppen fegyveres kiképzéseket tartottak. De ugyanígy említhetném azt (Dr. Apáti István közbeszól.), hogy az önök hirdetéseiből fenntartott Kuruc.info volt az a hírportál, amely politikusok és családtagjaik lakcímét, telefonszámait hozta nyilvánosságra, és biztatott embereket arra (Sneider Tamás: És mi köze a Jobbiknak hozzá?), hogy ezeket az embereket vegzálják, és őket hozzák lehetetlen helyzetbe. De ugyanígy önökhöz köthető, az önök által pénzelt médiumokban nem is olyan régen még Adolf Hitler születésnapjáról és a tömeggyilkos diktátort éltetve emlékeztek meg (Dúró Dóra: Nem igaz!); persze ez még a hanuka alkalmából küldött cuki levelek előtt történt meg. (Dr. Szél Bernadett: És a Fidelitasszal mi a helyzet?)(10.30)Azért azt sem érdemes elfelejteni, azt gondolom, tisztelt képviselő úr, hogy az önök által működtetett szervezetek embereket félemlítenek meg. Ön itt lehallgatásról beszél, arról, hogy hogyan félemlítenek meg valakit. Az önök polgármestere állt ki félmeztelenül vagy meztelenül, miszerint önök lehallgatják és félemlítik meg a saját polgármesterüket. Én úgy gondolom, hogy az az izgalom, amelyben a Jobbikkal azonos tulajdonosi érdekkörbe tartozó Indexet politikai támadás érte, ez önöket ilyen hevesen érinti. Köszönöm szépen, elnök úr. (Taps a kormánypártok soraiban. ‑ Dr. Szél Bernadett: És mi a helyzet a Fidelitasszal? Mit kapunk még a Fidelitastól? ‑ Közbeszólások.)
  • ELNÖK: Köszönöm szépen, államtitkár úr. Tisztelt Országgyűlés! Pintér Tamás képviselő úr, a Jobbik képviselője, kérdést kíván feltenni a miniszterelnökhöz: „Visszatértek az 50-es évek, avagy meddig mehetnek el a Fidelitas bátor hősei?” címmel. Tisztelt Képviselő Úr! A kérdésre a miniszterelnök úr megbízásából a téma szerint feladat- és hatáskörrel rendelkező Pintér Sándor belügyminiszter úr nevében Pogácsás Tibor államtitkár úr fog válaszolni. Parancsoljon, képviselő úr, öné a szó.
  • ELNÖK: Köszönöm szépen, képviselő úr. Ahogy már említettem, a választ Pogácsás Tibor államtitkár úrtól fogjuk hallani. Parancsoljon, államtitkár úr!